Bloenerveld

Ja ! Onze tuin hebben we een naam gegeven.  Toen deze na een aantal jaar stilaan vorm begon te krijgen vonden we het stilaan tijd om onze tuin niet meer als 'onze tuin' te benoemen.

Lang hebben we niet moeten zoeken naar een naam die ons beviel.  Het werd "Bloenerveld" dat staat voor een samentrekking van Bloem, Groen, Groener en Veld.

We vonden dit een perfecte naam die heel goed weergeeft waar onze tuin voor staat : een groene, bloemrijke tuin.

25 jaar terug zijn we gestart met een braakliggend veld:  geen boom, geen struik, geen bloem, niets die een aanzet tot een tuin kon worden.  Een hele uitdaging dus om daar beetje bij beetje een tuin van te maken die zou resulteren in Bloenerveld van vandaag.

Dat "beetje bij beetje" zorgde er voor dat, zonder dat we ook hier lang over moesten nadenken, tuindelen ook een naam kregen:de vijvertuin, den carré, de promenade, beukenhof, 't bosje, de rondomtuin...

Eigenlijk ontbreekt er in deze naam nog een verwijzing naar variatie of verandering.  Onze tuin verandert namelijk nog steeds.

Planten die niet gedijen op de ene plaats krijgen een andere plaats, waar Bloenerveld vroeger meer in kamers was opgedeeld kiezen we nu meer voor openheid.  Waar we vroeger ons nog eens riskeerden aan planten, struiken, hagen waarvan we niet zeker waren of ze hier gingen standhouden kiezen we nu eerder voor zekerheden.  

Waar we echter wel heel content mee zijn is dat Bloenerveld nog altijd "onze tuin".  De structuren, de planten, de indeling, de vorm hebben we zelf bepaald, zelf gekozen, zelf uitgevoerd. 

Via Bloenerveld.be geven we je een indruk van hoe onze tuin bloenerveld werd.